Samsung загатна за новият Galaxy S5 Plus. Очаква се да е на пазара в края на месеца

concept-art
Samsung Galaxy S6 – Изненадата предстои
24/10/2014
0
Motorola с нов супермощен смартфон – Droid Turbo
29/10/2014

Samsung загатна за новият Galaxy S5 Plus. Очаква се да е на пазара в края на месеца

samsung-galaxy-s5

Конкуренцията в пазара насмартфони е изключително ожесточена през последните месеци и тази тенденция ще се задълбочи допълнително в оставащите седмици до края на годината. Samsung e eдин от най-популярните производители в този сегмент и вече подготвя нова версия на тазгодишния си флагман. Данните за предстоящото устройство се появиха в уеб сайта на компанията за Холандия и разкриват, че то ще бъде представено с името Galaxy S5 Plus, информира Geeky-Gadgets.

 

ColorsКлючовото подобрение в новия смартфон е включването на по-мощен Snapdragon 805процесор на Qualcomm, който е с четири 2.5GHz ядра с архитектурата Krait 450. Трябва да отбележим също, че той е допълнен и от по-бързия Adreno 420 графичен чип и също така поддържа LTE Cat. 6 мрежите, които гарантират скорост за трансфер на данни от 300Mbps. За сравнение базовата версия на Galaxy S5 работи с Cat 4. версията на технологията и осигурява само 150Мbps за изтегляне на файлове.

 

Другите характеристики на Samsung Galaxy S5 Plus включват 5.1-инчов дисплей с Full HD резолюция, 16-мегапикселова камера, която записва 2160p видео, 2GB RAM и 16GB вградена памет. Физическите размери на смартфона са идентични с първия модел, което важи за 2800mAh батерия и IP67 рейтинга, гарантиращ защита от прах и вода. Очаква се да се появи в края на месеца, на Холандския пазар, все още не знаем, кога точно ще навлезе в Европа, но смятаме, че няма да ни се наложи да чакаме дълго.

Източник : digital.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата