Край на изтощените батерии, пропуснатите разговори и неудобството да не може да ползваш телефона си

0
Motorola с нов супермощен смартфон – Droid Turbo
29/10/2014
screenshot-51
LG ще пуска мини версия на G Flex
07/11/2014

Край на изтощените батерии, пропуснатите разговори и неудобството да не може да ползваш телефона си

coollogo_com-155075255

Надали има човек, който да не се е сблъсквал с едно от неудобството на смартфоните, бързото изтощаване на батерията. Вече са далеч времената, които ползвахме телефона със седмица и даже не помнехме денят на предното зареждане. Сега в повечето случаи ни преследват спомените от постоянното предупреждение, че скоро батерията ще се изтощи, на пропуснатите повиквания, на това да си отишъл на излет и да не можеш да направиш една снимка на красивата природа. Примери много  и всеки  би могъл да дава още.  Но занапред това няма да е проблем и днес ще ви запознаем с Power Bank – устройствата.

Power Bank

Какво е Power Bank ?

 

 

Power Bank е зарядна станция с голям капацитет, с помощта на която вие можете да зареждате всичките си мобилни устройства – телефони, флаш-плейъри, таблети и т.н. Prestigio Power Bank Station е съвместима с почти всички съвременни мобилни телефони и може да зарежда до две устройства едновременно. С помощта на Power Bank вие решавате проблема си със зареждането на батериите в мобилните Ви устройства, когато се намирате далеч от стационарните източници на електроенергия. Работете пътувайки и не се притеснявайте за състоянието на акумулаторната батерия. Сега тя вече ще може да обслужва нуждите на вашето мобилно устройство, а вие ще работите на спокойствие, без излишни притеснения.

 

 

Как се ползва

За да използвате устройството първо трябва да го заредите, това се прави като го включите към компютър или контакт. След като капацитета на мобилното зарядно е запълнен докрай можете да го сложите в чантата или раницата, в която ще пренасяте. Заедно с аварийното зарядно е необходимо да си носите и USB кабела на телефона ви, някой са с вградени кабели, и фактора носене на кабел отпада.  Когато ви се наложи да заредите телефона си от устройството – просто свържете POWER BANK с телефона си, посредством USB кабела и готово, батерията на телефона ви вече се зарежда, а вие можете спокойно използвате мобилния си телефон, дори докато се зарежда.

Избор на Power Bank

При избиране на външна батерия има някой, важни неща, които трябва да прецените:

Размер:

– Размерите при Power Bank външни батерии има определящо значение

– Капацитета на батерията определя до голяма степен размера, колкото е по-голям капацитета, толкова тя ще бъде по-голяма

– Не се заблуждавайте от фалшиви китайски оферти, който предлагат огромен капацитет, а батерията е с малки размери – това е невъзможно. За разлика от телефоните, където малък телефон може да има голяма мощ, тук малка батерия не може да има голям капацитет поради физическите размери на материалите и технологията за задържане на енергия в клетките на батерията.

– Има огромно разнообразие от размери и дизайн при мобилните батерии. Вие трябва да изберете, какво ви е нужно на вас – компактен размер като запалка за да заредите телефона си 1 път при спешност или голяма батерия с размера на дланта ви, благодарение на която ще заредите вашия телефон или таблет 8-10 пъти.

Капацитета при батериите:

Капацитета на батерията се определя от стойността mAh , но какво означават тези цифри ? За да стане най-ясно ще използваме пример:

Вие имате iPhone 5 ,чиято батерията е 1400 mA, съответно ако вашата външна батерията е 5600ma, може да заредите телефона 4 пъти ( 5600 делено на 1400 ). Така най-лесно може да определите каква батерия ви е нужна за вашите нужди и телефон.

Видове:

– Важно за едно такова устройство е да има USB порт. Това означава, че може да заредите всеки ваш телефон независимо с каква букса е той. Просто ползвате вашия USB кабел от телефона и го пъхате в мобилното зарядно. Има някои модели които предлагат различни преходници за вариантите телефони ,което също е бонус но не е задължително.

– Има модели които предлагат по 2 USB порта ,с които зареждате две устройства едновременно.

– Моделите които имат изходен ток 1A , които са най-разпространени. Но има и такива ( по-големите ), които имат и изход 2A , което значи, че може да зареждате по-мощно устройство като таблет със по-голяма скорост.

Външна батерия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата