Samsung Galaxy S6 - Изненадата предстои

Apple
Apple с иновация за SIM картите
24/10/2014
samsung-galaxy-s5
Samsung загатна за новият Galaxy S5 Plus. Очаква се да е на пазара в края на месеца
29/10/2014

Samsung Galaxy S6 – Изненадата предстои

concept-art

През последните седмици най-големият световен производител на смартфони беше концентрирал вниманието си върху новия фаблет Galaxy Note 4 и като че ли серията Galaxy S остана извън светлината на прожекторите.

Смартфоните от тази серия обаче са вторите най-продавани в света, след моделите iPhone, и най-вероятно ще продължат да са от ключово значение за южнокорейския производител. Предвид на относително слабото представяне на модела S5, който вече е в средата на своя жизнен цикъл и не изненада със сериозни технически нововъведения, погледите на потребителите са отправени към следващия модел – Galaxy S6.

Въпреки че е още относително рано да се говори за дизайна му, едно е сигурно – компанията най-вероятно ще наблегне на „металната визия“, предвид на заявените нововъведения в дизайна с металния модел Galaxy Aplha. Много е вероятно новият модел да е прахо- и водоустойчив заради факта, че смартфоните заемат все по-голяма роля при спортуването и опазването на здравето.

 

Моделите от серията S са известни с изключителните си дисплеи и в това отношение новият модел е възможно да поставя нови стандарти. Въпреки че компанията разработва 4К дисплеи при телевизорите, този стандарт едва ли ще е готов за Galaxy S6. Това, което е много вероятно, е дисплей с резолюция 2 560 x 1 440 пиксела, който ще е значително по-добър от този на последната версия iPhone.

Предвид на това, че моделите от серията S не разполагат със собствена операционна система, подобна на тази на iPhone, Samsung винаги залага на мощни процесори. В тази насока е много вероятно новият чип на смратфона да е четириядрен 64-битов процесор.

Специалистите очакват моделът да разполага с 3 GB оперативна памет, което би било три пъти повече от тази на основния конкурент на компанията и с 50% над оперативната памет при модела Galaxy S5. Очаква се батерията на новия модел да е значително подобрена спрямо тази от 2 800 mAh на неговия предшественик. В това отношение компанията среща сериозна конкуренция от други Android-смартфони, особено в лицето на Sony.

Новият смартфон може да отговори на тези предизвикателства. Въпреки че камерата при модела Galaxy S5 е 16-мегапикселова, тя среща редица критики по отношение на заснемането в слабо осветена среда. В това отношение върху компанията може да има сериозен натиск значително да подобри камерата си. Очаква се системата за оптимно стабилизиране на снимките от модела Note 4 да бъде представена и при новия модел от серията S.

Samsung Galaxy S6

 

По отношение на датата на представянето на новия смартфон, прогнозите са моделът да бъде представен между 2 и 5 март, по време на изложението в Барселона. Цената най-вероятно ще е съпоставима с тази от представянето на предшественика му.

Източник: profit.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата