Gorilla Glass 4 - Краят на счупените смартфони ?

iOS-8
Подобряват по-старите устройства на Apple с ъпдейта iOS 8.1.1
18/11/2014
skype-for-android-video
Новият ъпдейт на Skype подобрява работата му с Andorid
02/12/2014

Gorilla Glass 4 – Краят на счупените смартфони ?

Gorrila

Наближават празници и градусът на партита-та се вдига, и телефонът е в малко по – голяма опасност. Поради това, днес ще ви запознаем с представянето на Gorilla Glass 4.  Тези дни Corning – компанията, която разработва защитните стъкла Gorilla, представи следващият модел.  След като се наложиха на пазара и доста компании ги избраха за техните устройства – Apple , Samsung , LG, HTC  и други, за допълнителна защита от счупване, и надраскване. Всички очаквахме следващата крачка в защитните стъкла и това вече е факт.

Corning представи четвъртото поколение от серията Gorilla, което според тях е двойно по здраво от всички конкурентни защитни стъкла на пазара до момента. Новият модел ще бъде специално направен да издържа на един от най – големите проблеми на нормалният потребител – неволното изтърване при всекидневната работа.

След хиляди направени тестове (хиляди счупени устройства), инженерите са установили, че    70 % от счупванията се дължат на падане върху ъгли, или неравни повърхности и са взели това под внимание. Според други тестове са изчислили, че телефонът остава здрав от  80% от паданията, което го прави два пъти по-здрав от всички други налични на пазара.

Друг  фактор, който е важно да отбележим при Gorilla Glass 4,  че ще бъде доста по тънък от предшественика си.  Което е предпоставка, че занапред може да очакваме компаниите да работят, за по тънки смартфони.   И факта, че в момента над 3 милиарда устройства ползват  Gorilla Glass, които са от над 40 фирми производители, ни подготвя да следим, коя фирма ще е първата, която ще се възползва от новият модел на Corning.

 


Източник : pcmag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата