Apple с иновация за SIM картите

Featured-Image3
Кои ще са най – добрите евтини телефони на пазара до края на годината
22/10/2014
concept-art
Samsung Galaxy S6 – Изненадата предстои
24/10/2014

Apple с иновация за SIM картите

Apple

Не се оправдаха надеждите относно голямата есенна презентация на Apple. Появиха се коментари, че това е било едно от най-скучните мероприятия през последните няколко години – новите таблети нямат кой-знае какви промени, Mac Mini е със същия корпус, а iMac Retina е твърде специализиран продукт. На пръв поглед, всичко това е вярно, но Apple премълча нещо много важно по време на презентацията. В Купертино решиха отново да изобретят SIM-картите и едновременно с това измислиха идеалния начин за отмяната на така нареченото “мобилно робство”. Купувачите на iPad Air 2 и третото поколение iPad mini, заедно с мобилното устройство получават и фирмена SIM-карта на Apple, която може да работи с всякакви мобилни оператори.

Apple Ipad

Засега тази технология работи само в САЩ и Великобритания, но ако всичко бъде успешно, има вероятност този подход да се разпространи по целия свят и при всички устройства, включително и смартфоните.

Изборът на мобилен оператор става на програмно ниво в специалното меню Apple SIM. С други думи, в устройството вече са заложени всички необходими настройки на мобилните американските мобилни оператори AT&T, Sprint и T-Mobile и британския EE . Потребителят може да си ги избира по всяко време, както му харесва.

Това е само началото. Това не е еднократна функция, а потребителят може във всеки един момент да смени оператора и тарифния пакет, например при пътуване зад граница или при обявяване на нова, по-изгодна тарифа. Не е необходимо да се посещават офисисте на мобилните оператори, да се пишат молби и да се чака – всичко става мигновено.

Върху тази концепция не бе наблегнато по време на презентациите, което не е за учудване, понеже може да окаже голямо влияние върху бизнеса на мобилните оператори и може да понижи техните доходи. С новите SIM-карти е възможно да се избира най-изгодната тарифа, в зависимост от ситуацията.

Тази технология може да има последствия за целия мобилен бизнес, понеже мобилните оператори често субсидират производството на таблетфони и смартфони. Нека за момент да си представим, че можем да изберем от менюто на смартфон-а нов мобилен оператор, а от настройките – най-подходящия тарифен план, като промените се осъществяват веднага – без ходене по офиси и без излишно чакане промените да влязат в сила.

Източник: kaldata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата