5 стъпки преди закупуването на нов телефон

Android-5-Lollipop
Android 5.0 – поредното “сладко изкушение” наречено Lollipop
17/10/2014
Featured-Image3
Кои ще са най – добрите евтини телефони на пазара до края на годината
22/10/2014

5 стъпки преди закупуването на нов телефон

thinking_thought-bubble_man_doubt_veer_3077149_m2

Закупуването на нов телефон е приятно изживяване, но трябва да признаем, че не е никак лесна задача.  И тъй като това са скъпи джаджи, които не можем да захвърлим с лека ръка след месец два ако не отговарят на очакванията ни, трябва да обмислим всичко до най-малката подробност преди да платим за някой модел.

Фактори като цена, размер, платформа и избор на приложения са от решаващо значение за цялостното ни преживяване със смартфона, така че не бива да ги подминавате. От Business Insider ще се опитат да ни помогнат като насочат вниманието ни към най-важните неща които трябва да обмислим предварително, за да се радваме на избора си.

 

All mobile Phones

All mobile Phone

 

1. Колко сте готови да платите?

Смартфоните не са евтини джаджи, но някои модели със сигурност са по-скъпи от други. Например, старите поколения телефони като iPhone 5S, HTC One M7, както и LG G2 като цяло са по-евтини. Новият Moto X, който е отличен телефон, също попада в този ценови диапазон. Новите модели телефони като iPhone 6, HTC One M8 и Galaxy S5 ще ви струват по-скъпо.

 

2. Колко голям го искате?

Размерът на дисплея е друг основен фактор, който трябва да имате предвид, когато купувате телефон. Ако искате нещо относително малко в диапазона от 4 до 4,7-инча проверете модели като iPhone 5C, iPhone 5S, HTC One M7, iPhone 6, предишното поколение Moto X или Nokia Lumia 928. Ако търсите модел в диапазона от 5 до 5,2-инча ще имате повече възможности. Много популярни модели Android телефони, между които Samsung Galaxy S5, HTC One M8, LG G2 и Samsung Galaxy S4, попадат в тази категория. Ако обаче имате нужда от наистина голям телефон, вие сте ограничени до няколко възможности. В диапазона от 5,5 до 5,7-инча попадат телефоните Galaxy Note 4, Galaxy Note 3, iPhone 6 Plus и LG G3. Galaxy Note телефоните на Samsung се различават от тези на Apple и на LG по това че те се предлагат със стилус.

 

3. Коя платформа предпочитате?

Това е един от най-важните въпроси, които трябва да си зададете, най-вече, защото софтуерът до голяма степен диктува впечатленията ви от използването на телефона. Можете да избирате между iOS, Android, Windows Phone и BlackBerry. Android и iOS са двете най-популярни платформи, което означава, че за тях има най-голям избор на приложения. iOS има най-опростеният интерфейс от четирите платформи. Android дава най-много възможности за персонализиране и се предлага в най-широката гама от телефони, а интерфейсът се различава леко в зависимост от това кой телефон използвате.

 

Интерфейсът на Windows Phone на свой ред е може би най-необичайният по отношение на дизайна. Вместо стандартната решетка или уиджит формат, Windows Phone подрежда съдържанието на началния екран под формата на живи плочки, подобно на Windows 8.

 

От друга страна BlackBerry 10 не изглежда много по-различно в сравнение с Android, но начинът, по който тази платформа предлага взаимодействие с потребителите е различен.

 

4. Искате ли батерия, която може да се сменя?

Ако искате телефонът ви да има батерия, която може да сменя не избирайте iPhone или HTC One. И двата модела са направени от алуминий и разполагат с корпус, на който не можете да премахнете гърба, за да замените батерията. Много модели телефони от Samsung, LG и Motorola ви позволяват да отстраните задния панел.

 

5. Имате ли нужда от някакви специфични характеристики?

Sony ZЕдва ли тези специфични характеристики биха повлияли драстично на избора ви, но е добре да знаете, че те съществуват. Galaxy S5 има пулсомер, което означава, че можете да проверите вашата сърдечна дейност по всяко време. iPhone 5S, iPhone 6 и iPhone 6 Plus идват със специален втори процесор за измерване на вашите стъпки. А iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus и Galaxy S5 идват със скенер за пръстови отпечатъци, вграден в „Home“ бутона, така че можете да отключите телефона си без да пишете парола. Телефоните Galaxy S5, Galaxy S5 Active и Sony Xperia Z2 пък са водоустойчиви.

 

Източник: digital.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата