Как да запазим мобилния си телефон в добро състояние

samsung-galaxy-alpha1
Galaxy Alpha – “ново” начало за Samsung
07/10/2014
Samusng Galaxy SIII mini VE
Samsung Galaxy S III mini VE – новият член в клуба на “Минитата”
10/10/2014

Как да запазим мобилния си телефон в добро състояние

original

1. Външен вид

Смартфоните са част от нашето ежедневие и всички знаем колко полезни неща правят те за нас. За съжаление всеки е платил някаква “цена” за да има притежава такъв и е добре да полагаме грижи за тях за да могат да ни служат по-дълго време. Тук ще се опитаме да Ви дадем няколко ценни съвета, които биха удължили живота им значително.

Едно от най-уязвимите места е екрана на мобилния телефон. Лесно чуплив е при изпускане, сядане върху него и въобще всякакви по-груби отношения към него. Най-лесния начин да избегнем механично въздействие върху мобилния телефон е калъфа . Избора е доста голям и покрива почти всякакви изисквания – от красив дамски аксесоар през бизнес калъф тип “тефтер” до ежедневни работни “кобури” за колан. Има калъфи против вода, пясък, прах, студ и какво ли не. За вас остава само да си изберете и една от най-големите опасности за вашият смартфон е отстранена. Предлагат се и така наречените гърбове от силикон или подобни материи, които също доста успешно предпазват телефона без да добавят голям обем към него.

Твърд Силикон
Твърд Силикон
Твърд Силикон

 

 

Екранът (дисплеят) на телефона е сензорно стъкло със специални покрития против отблясъци, и въпреки че всички производители ни уверяват колко здрави и недраскаеми са, това въобще не е така. При носене в джоба заедно с монети, ключове и подобни – драскотините по екрана са въпрос само на време. Не по-добро е положението и в дамската чанта. Там предметите които са майстори в драскането, като пила, ножичка, пинсета и подобни са винаги налице и само чакат мобилния телефон да влезе при тях.

Надраскването на дисплея освен, че е неприятно на вид може също да доведе до нарушаване функционалността на смартфона и е почти толкова опасно колкото и счупването на екрана, защото се налага подмяна. Избягването от този проблем, е чрез поставянето на защитно фолио върху дисплея, което лесно се сменя и пази оригиналния екран винаги перфектен. Продават се фолия – скрийн протектори за всякакви екрани и има както прозрачни (невидими), така и матови против отблясъци а и удароустоичиви. Вие преценете какво е необходимо във вашия случай или попитайте за съответното решение при нас.

2. Батерия

1. Зареждане и поддръжка
В случай, че си купувате телефон неговата батерия се нуждае от пълно изтощаване и зареждане още при стартирането на устройството. Мобилните устройства функционират най-добре в оптимална среда. Излагането на крайни високи или ниски температури намалява живота на батерията. Почиствайте устройствата регулярно като ги пазите от прегряване.

2. Използвайте настройките на устройството
Всяко едно устройство има собствен енергоспестяващ план, който изключва дисплея след 10 минути или го потъмнява за да не хаби голямо количество енергия. Най-лесно е да затъмните сами дисплея, както и да намалите звука.

3. Допълнителни операции
Смартфоните, свързани с компютър, не изразходват никаква енергия.Не играйте игри и не използвайте сложни приложения, по възможност, ако искате да запазите смартфона или таблета си активен за по-дълго време.

В заключение ще отбележим, че само за нищожна сума в сравнение с вложената в смартфона вие можете надеждно да го защитите и да го запазите във вида в който е произведен, което е голям плюс при продажба след това или дори само за подарък.

Източник: digital.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата