Десет много полезни приложения

1
iPhone 6S VS Samsung Galaxy S6
06/10/2015
iphone-6-beats-edition-concept-1-696x758
Вижте концепция за iPhone 6 Beats Edition
06/11/2015

Десет много полезни приложения

iPhone-apps

Ако темпото на животa ви е забързано, ако трябва винаги да се справяте с всяка една задача, която ви е поставена, освен всичко останало, вие имате нужда и от точните приложения на вашия смартфон.

pocket-iconPocket

Това е приложение, което ще улесни стократно начина ви на четене на онлайн съдържание. Например, виждате някоя интересна статия в интернет, но нямате време да я погледнете сега – защо да я оставяте като отворен прозорец или пък да я запазвате като отметка в браузъра си? Просто натиснете “Share” бутона и след това изберете Pocket. Складирайте всичките си любими материали там и ги четете в удобен, специално обработен интерфейс, който е комфортен и лесен за използване. Четенето на онлайн материали никога не е било по-забавно!

google-keep-iconGoogle Keep

Всеки има нужда от място, където да си води бележки. И въпреки че някои хора предпочитат да го правят по старомодния начин – в хубав тефтер с кожени корици – не всеки има възможност да носи тефтер постоянно в себе си. За това има приложения като Keep от Google. В него можете да запазвате кратки и не толкова кратки бележки за всичко, което ви дойде наум – дневните ви нужди и списъка ви за пазаруване. Най-хубавото е, че можете да активирате напомняния с аларма, а възможността да преглеждате бележките си на компютъра през десктоп интерфейс прави Keep още по-удобен. Google Keep не е наличен за Windows Phone.

shazam-iconShazam

В днешно време всеки слуша музика. Или се бъркам? Ако съм прав, то всеки е изпадал в момент, в който чува някоя хубава песен в бара и просто трябва да знае коя е. В такива моменти приложения като Shazam идват на сцената. Кой не знае Shazam? Е, ако сте живяли под камък последните години, може би тази чудна апликация не ви е позната. И все пак я включвам в този списък, защото аз лично я използвам постоянно. Поставяте widget-а на Shazam на екрана и всеки път, когато имате нужда от него, просто натискате – телефонът ви слуша парчето и ви дава информация за него почти мигновено. От там имате възможност да прегледате текста му, да го прослушате в Spotify и още няколко други опции.

timely-iconTimely

Налага ли ви се да ставате рано сутрин? Ако отговорът ви е “да”, то значи имате нужда от аларма. Защо да се задоволявате с вградената такава на вашия смартфон, когато можете да използвате Timely? Специално създадени за приложението звуци могат да ви събуждат сутрин без да ви стряскат, а допълнителните функции за изключване на алармата, като решаване на елементарна математическа задача, ще направят разсънването ви 100% сигурно. А още по-хубавото? Възможността да синхронизирате алармите си между всички ваши устройства. Timely е налично за Android.

sms-parking-iconSMS Parking

Ако постоянно сте в движение из големия град и това става с кола, то на помощ ще ви дойде SMS Parking от NACHEV Development. Това приложение ви позволява да запаметите регистрационни номера на няколко автомобила, така че да сте готови да изпратите SMS във всеки един момент. А това става много лесно – просто избирате града, в който сте и зоната, на която ще паркирате и готово! Приложението изпраща съобщението вместо вас. След това получавате нотификация за успешно заплащане както в SMS Parking, така и чрез съобщение от Градска мобилност. Най-удобното е, че можете да нагласите widget на началния екран, върху който само да кликнете. SMS Parking е наличен за Android, но алтернативи за iOS и Windows също има.

tripadvisor-iconTripAdvisor

Никога не тръгвайте на почивка без TripAdvisor. Приложението е изключително удобно за използване и предоставя потребителски коментари не само за хотели и ресторанти, но и разполага с богати форуми, където може да се научи много за избраната дестинация. Огромен плюс за всеки пътуващ е възможността за предварително изтегляне на цялата информация за офлайн ползване, което е много удобно, ако нямате на разположение Wi-Fi или мобилен интернет достъп.

TripAdvisor предоставя подробни карти за областта, като показва и избраните обекти на тях. Огромен плюс за туристите е рейтинговата система, която може да се окаже незаменима при търсене на подходящ хотел или ресторант. Не на последно място е възможността за сравнение на цената при резервация.

booking-iconBooking.com

Задължително приложение за всеки един турист! Booking.com е най-голямата и най-сигурна система за хотелски резервации, на която винаги съм разчитал. Мобилното приложеие е повече от чудесно и предлага абсолютно цялата функционалност на настолната версия. Чрез него могат не само да се преглеждат и филтрират различните предложения, но и също да се управлява потребителския профил. Личи си, че разработчиците са се постарали доста, защото програмата работи наистина бързо и е с много приятен потребителски интерфейс. Когато става дума за планиране на почивката или ваканцията, всичко трябва да е изрядно, а при работата с Booking никой никога не се е оплакал от бъгове или проблеми. Официално приложение за Windows Phone няма, но можете да намерите алтернативи, които работят с базата данни на Booking.com.

total-commander-iconTotal Commander

Управлението на файлове винаги е било важно за всеки един напреднал потребител. Total Commander е мобилна версия на настолната програма, която наистина дава пълен контрол над файловете ви. Ортодоксалният потребителски интерфейс е традиционен и много мощен начин за визуализиране на папките и файловете и чрез използването на множеството кратки команди превъзхожда огромна част от другите приложения в тази категория. Total Commander се справя без проблем и с архиви, мрежови хранилища и други по-сложни функции, които не всяко приложение може да предостави. Допълнително към него могат да се инсталират и приставки, които още повече допълват неговите възможности. Приложението е налично за десктоп машини, Android и Windows Phone.

zedge-iconZedge

Безспорно много малко се задоволяват с предварително инсталираните мелодии и тапети. Тук идва приложението Zedge, което е може би най-голямото хранилище за теми, мелодии и тапети, което е налично за Android. Цялото съдържание е безплатно за теглене и удобно категоризирано. Проблем при неговата работа има поради огромното разнообразие от обекти за сваляне. Много често на потребителите се налага да се ровят доста дълго, защото колекцията е наистина неизчерпателна.

onedrive-iconOneDrive

Облачното хранилище на Microsoft позволява вписване чрез потребителски профил и автоматично синхронизиране на файловете към него. OneDrive е много удобно, защото предлага един елементарен и безотказен начин за съхраняването на файловете от настолния компютър и мобилните устройства. Огромен плюс на приложението е, че работи наистина бързо и гарантира запазването на снимките от камерата в хранилището си.

 

Източник: Smartnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Обади се
На картата